Vihreää keittiössä riittää, mukaan pitää saada hiukan tasapainottavaa punaista. Näin perustelin itselleni vuosien haaveeni hankintaa, retroastianpesukonetta. Entinenkin pelitti ihan siedettävästi, mutta se oli vanhan keittiön peruja ja integroitava, ilman integraatiota. Vaikka silmä siihenkin oli jo tottunut, niin olihan se hiukan rujon näköinen paljaine kylkineen ja pilkottavine päällyspehmusteineen.

 

Ennen

Vuosia sitten ihastuin Smegin retrotyyliseen kodinkonesarjaan, mutten niiden hintoihin. Kun jääkaappi siirrettiin kodinhoitohuoneeseen, pois näkyviltä, ei tarvitse enää haaveilla sen päivityksestä retrokylmiöön. Yhden retrohenkisen vimpaimen saatoin juuri ja juuri kyetä hankkimaan. Etsin monia muitakin saman tyylisiä, mutta yksikään toinen ei vain iskenyt, kuten Punainen teki. Kyselin hintoja monesta paikasta, ulkomaisia nettikauppoja myöten, olin valmis ministi joustamaan “hanki kotimaisista kivijalkaliikkeistä”-periaatteesta, mutta onneksi paras tarjous tuli Euran Veikon koneesta. Tilasin laitteen heti, ennen kuin järki tulisi takaisin ja toimituskin luvattiin hetimmiten. Valitettavasti se joutui yöpymään yhden yön pyöräkatoksessa, ennen kuin sain asennuksen paikalle. Olisin tarjonnut sille makuupussin ja konjakkia lämmikkeeksi, kun en kehdannut mennä viereen nukkumaan, muttei ollut kumpaakaan.

Se selvisi yöstä hienosti ja toimii nyt kuin unelma. Sietääkin toimia seuraavat 20 vuotta. Silloin saattaa olla jo varaa ostaa uusi.

Olen hiukan putkella tuosta Punaisesta kaverista. Se jopa avaa itse luukkunsa ohjelman jälkeen. Kohta jo käymme keskustelua konvektion merkityksestä pellettilämmityksessä tai EU:n tulevaisuudesta.

 

http://www.veikonkone.fi

http://smeg.fi